x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Op 1 oktober vindt de jaarlijkse actualisatie van AERIUS plaats. De update voert de nieuwste inzichten over stikstofuitstoot en -depositie door. Wij gebruiken de AERIUS Calculator voor het berekenen van stikstofdepositie op stikstofgevoelige natuurgebieden door activiteiten. Heeft dat gevolgen voor (lopende) vergunningaanvragen en planvoornemens?

Ja. Het is wettelijk verplicht om bij vergunningverlening de actuele versie van AERIUS te gebruiken. En daarom is het handig om nu te kijken wat verstandig is.

  • Is de omgevingsvergunningaanvraag al weken in gang gezet? Dan is de kans groot dat het project voor 1 oktober, en dus met de berekening via de huidige AERIUS Calculator, vergund wordt.
  • Is de omgevingsvergunningaanvraag recent gedaan? Als de vergunning niet voor 1 oktober verleend is moet er opnieuw een AERIUS-berekening gedaan worden voordat de vergunning verleend kan worden.
  • Is de omgevingsvergunningaanvraag nog niet gedaan? Dan is het verstandig om te wachten tot een nieuwe AERIUS-berekening toegevoegd kan worden. Vanaf 1 oktober kunnen de berekeningen via de nieuwe AERIUS Calculator worden uitgevoerd.

Heeft u te maken met een omgevingsvergunningaanvraag in de komende periode en hulp nodig bij de AERIUS-berekening? Meld het ons alvast, dan staat u begin oktober vooraan in de rij!

Meer weten over stikstofberekeningen via de AERIUS Calculator in relatie tot uw vergunningaanvraag? Wij adviseren graag, neem vrijblijvend contact met ons op via 088-1153200 of info@at-kb.nl.